Waarom korte intervallen van 2-4 weken?

Waarom vaker bekappen? Als we uit gaan van het gemiddelde, een paard doet er 1 jaar over om een nieuwe hoef te laten groeien. Dit is een gemiddeld van 0,9 cm per maand.

Als er 8 weken tussen de bekapbeurten in zit is dit 1,8 cm verschil wat het paard na een bekapbeurt op moet vangen met zijn of haar lichaam om dit te compenseren. Omdat de draagwand in dit geval langer word dan de zool ontstaan er scheuren en barsten waardoor de paarden gevoeliger worden op bijv. schimmels in de hoeven.

Door de korte intervallen van 2-4 weken is de kans op scheuren veel kleiner tot zeer minimaal.

Je kunt jezelf nu wel voorstellen dat wij dit verschil veel eerder willen aanpakken door de intervallen korter dan 8 weken te houden, het liefst elke 2 weken met een maximum van 6 weken afhankelijk van de staat van de hoeven.

Omdat ik heel goed snap dat dit financieel lastig kan zijn heb ik pakketten bedacht. Op deze manier is het wat betaalbaarder om zo vaak als wenselijk langs te komen om te bekappen. Neem vrijblijvend contact met Barevoetjes op voor het actuele aanbod.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

annabel Mueller
9 maanden geleden

hoihoi, ik ben dringend op zoek naar een hoefspecialist, bekapper. Ik houd zelf bij en wil beetje bij beetje meer zelf gaan doen maar enkel en alleen onder zeer deskundige begeleiding. Mijn paard heeft gezonde hoeven. Ik denk graag na over hoe en waarom en verwacht uitleg van de specialisten die ik bij mijn paardje vraag. Uiteraard ken ik mijn beperkingen, jij hebt de kennis! Ik hoor graag wat er evt mogelijk is, groetjes Annabel, Heiloo (bij Alkmaar)

Barevoetjes
9 maanden geleden

Hoi Annabel,
Gisteren heb ik een mailtje terug gestuurd, bedankt voor de aanvraag!
Vriendelijke groetjes