Welkom op mijn website!

Welkom op mijn website!

Mijn naam is Nahini, 28 jaar en heb al mijn hele leven een passie voor paarden.

Vanaf mijn 6e jaar mocht ik eindelijk op een kleinschalige manege lessen, al snel vroeg ik mij af waarom sommige paarden ander gedrag vertoonden dan wij wilden. Ik zag dat paarden en pony's ons eigenlijk al veel eerder symptomen laten zien als zij pijn hebben of iets niet fijn vinden, zoals bijvoorbeeld een waarschuwing door oren naar achter te doen. Het gedrag wekte mijn interesse en ik geloof oprecht dat er geen gemene paarden bestaan die ons expres plagen.

Op mijn 12e jaar was het eindelijk zover een eigen paard samen met mijn moeder die de paardenpassie met mij deelt. Al snel kwam ik erachter dat er bij een eigen paard veel meer kwam kijken dan leuk paardrijden, hier heb ik veel kennis in grondwerk en voeding/huisvesting opgedaan. Mijn interesse ging al snel uit naar het zo natuurlijk mogelijk houden van paarden, wat erg moeilijk is in Noord-Holland.. Wat een geluk hebben wij (vooral de paarden) met de opkomst van de paddock paradise.

Omdat een paard delen toch wel lastig was heb ik gespaard voor een eigen paard, een kruising Fries-Ijslander zij werd na 4 jaar in mijn bezit ernstig ziek, van spierbevangen naar hoefbevangen op 4 hoeven, koliek en EMS.

De tijd dat 1 van mijn merries ziek was heeft veel emoties bij mij opgewekt, maar was voor mij een leermoment. Dankzij haar ben ik mij namelijk nog meer gaan verdiepen in voeding en hoeven. Wat achteraf heel logisch is, was voor mij toen een raadsel, ik kan jullie met een gerust hart vertellen dat zij er helemaal bovenop gekomen is! Dankzij deze periode heb ik meerdere keren cursussen gevolgd, en ik begon het steeds leuker te vinden om voedingsadvies te geven en paarden te bekappen. Na deze ervaringen is het bekappen en voeding mijn passie geworden vooral na het zien van de resultaten.

Omdat ik merk dat deze kennis nog lang niet overal bekend is deel ik graag mijn kennis.

Elk paard is een speciaal individu en heeft daarom speciale aandacht nodig. Vanwege deze reden neem ik ruim de tijd per paard zodat er geen stress aan te pas komt. Hierdoor heeft Barevoetjes ook ruimte voor paarden met licht trauma aan de hoefsmid.

Jullie zijn altijd welkom om vragen te mailen naar: info@barevoetjes.nl