HELP modder

HELP MODDER!

Ondersteun jij je paard in deze natte periode? Zonder hoeven geen paard!

Iedereen kent de bovenstaande uitspraak. Als de hoefkwaliteit vermindert, heeft dat effect op het hele bewegingsapparaat. Brokkelhoeven, zachte hoeven of scheuren zijn vaak het resultaat van een niet-optimaal dieet. Door zowel de darmflora te verbeteren als direct de hoefkwaliteit aan te pakken heb je de beste kans van slagen. Deze mix heeft dus de beste werking als je hem combineert met de balancers van Terra Pura.

Belangrijk voor goede voeten is de huisvesting. Wanneer een paard veel op stal staat (bijvoorbeeld in de winter) heeft dat invloed op het hoefmechanisme. Het wordt feitelijk te weinig gebruikt, waardoor de doorbloeding vermindert. Zorg er dus voor dat je paard dagelijks voldoende vrije beweging krijgt. Het kan ook zijn dat de grond van de weide of paddock langere tijd zeer nat is. Dit kan ook invloed hebben op de hoeven. De laatste zeer belangrijke factor is hoefijzers. Deze bemoeilijken ook de pompfunctie van de hoef waardoor er minder doorbloeding plaatsvindt.

Kuur voor 8 weken ter versterking van de natuurlijke hoornkwaliteit. Te verkrijgen in 2 kg voldoende voor 1 kuur voor 1 paard.

 

Samenstelling

 

zonnebloempitten*

rozenbottel*

moutgistvlokken*

zwarte komijn*

brandnetel*

madeliefjes*

hazelaarblad*

kleefkruid*

moerasspirea*

goudsbloem*

zonnebloembloemen*

kurkuma*

* Afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt

€ 42,69