Hoeven en voeding

In de eerste instantie denk je niet gelijk bij voeding aan de hoeven, toch is er wel degelijk een samenwerking tussen die 2. Voeding is namelijk terug te zien in de hoef. De hoeven zijn namelijk geschiedenisboeken van het paard hier kunnen wij veel op aflezen. Bijvoorbeeld een periode van veel suikers en zetmeel kan een ring in de hoef veroorzaken maar ook een verhuizing. Vaak betekent verhuizen ook andere voeding, stress. Dit is allemaal terug te vinden in de hoef. Daarom is het belangrijk dat het paard niet alleen goed bekapt wordt, maar ook de juiste voeding krijgt.

Voeding is de basis. In principe zouden paarden met alleen hooi en gras kunnen overleven. Alleen omdat wij ze vaak geen natuurlijk nagebootste leefomstandigheden kunnen bieden zoals de oerpaarden gewend waren, zijn we genoodzaakt om mineralen aan te bieden, vitamines kunnen paarden gelukkig zelf aanmaken via de juiste voeding.

Het is belangrijk dat een paard of pony een gevarieerd dieet krijgt met diverse mineralen, kruiden, planten, zaden en schors in de juiste verhouding. Ga dit nooit zelf samenstellen maar vraag altijd deskundig advies.

Wees zelf ook eens kieskeurig en kijk wat er op de zak met paardenvoer staat. Schroot wil je namelijk niet geven dit is afval van de voedingindustrie. En suiker en zetmeel wil je samen niet boven de 11% hebben voor een gemiddeld paard. Diëten met veel suiker kunnen leiden tot een toename van bacteriën en schimmels op de hoeven.